Oracle kan megaproject ABN/Amro niet aan

Het project ter automatisering van het wereldwijde betalingsverkeer van de ABN/Amro lijkt Oracle door de vingers te glippen. Volgens goed geïnformeerde bronnen zouden andere bedrijven weer kunnen inschrijven op het project van 500 miljoen gulden.

Daarmee is Baan, dat in juli 1997 nog achter het net viste, opnieuw in de race. Gebrek aan expertise binnen de bankwereld zou de belangrijkste reden zijn dat Oracle zijn rol als hoofdaannemer niet kan waarmaken.
"De ABN/Amro heeft al honderd Oracle-consultants teruggestuurd", aldus een zegsman. Albert Bokma, algemeen directeur van Oracle in Nederland en met goede contacten binnen ABN/Amro, zou het GTS-project (Global Transaction System) grotendeels op persoonlijke titel hebben binnengesleept. De bank zou daarbij te weinig hebben gekeken naar hetgeen Oracle te bieden heeft in een bancaire omgeving. Ook Oracle-consultants uit de Verenigde Staten hebben het project niet vlot kunnen trekken. Oracle weigert elk commentaar.
Volgens een woordvoerder van de ABN/Amro is de complexiteit en de omvang van het project de reden van het uitblijven van duidelijkheid. "Er is geen sprake van een exodus van Oracle-consultants en de gesprekken met Oracle blijven voortduren." Ook ontkent de bank dat Baan weerin the picture is als hoofdaannemer. Binnen Baan doen echter geruchten de ronde die wel degelijk wijzen op nieuwe kansen voor de Barneveldse softwareproducent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.