Vijf aanvragen mobiele telefonie

De veiling voor de etherfrequenties voor mobiele telefonie zal tussen vijf partijen gaan. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat zal de komende weken de aanvragen voor de aanleg van een landelijk telefoonnet met DCS 1800-frequenties toetsen op een aantal wettelijke eisen.

De veiling van de vergunningen zal in februari plaatsvinden. Verkeer en Waterstaat wil de namen van de indieners niet bekend maken.
Telfort heeft in ieder geval een aanvraag ingediend, evenals TeleDanmark. De joint venture van NS en British Telecom zou zich in eerste instantie samen met TeleDanmark aanmelden. De partijen konden echter geen overeenstemming bereiken. De derde partij is een consortium van Rabobank, ABN Amro, Deutsche Telecom en France Telecom. Ook Airtouch en het Duitse energiebedrijf Veba, samen met Orange, hebben zich bij het ministerie gemeld.
Enertel en Versatel hebben geen aanvraag ingediend. Enertel maakte bekend dat zij na de veiling zal beslissen met welke onderneming zij gaat samenwerken op het gebied van vaste en mobiele telefonie. Voor de zestien regionale DCS-pakketten zijn zeven aanvragen ingediend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.