Almere krijgt hbo-opleiding in IT

De Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool Holland starten in samenwerking met Regionaal Opleidingscentrum Flevoland in september de nieuwe hbo-opleiding Information Engineering. In Almere gaat binnenkort de eerste paal van het nieuwe instituut de grond in. Elf bedrijven zijn bij de opleiding betrokken.

Information Engineering leidt toekomstige automatiseerders ondermeer op om nieuwe technologie te vertalen in bedrijfsoplossingen. Er gaat veel aandacht uit naar communicatie en bedrijfskunde. De hogescholen trachten op deze manier in te spelen op de wensen van het bedrijfsleven. De elf bedrijven krijgen tevens een plaats in het ondernemingscentrum dat in het instituut komt. De bedrijven ondersteunen het instituut bij de samenstelling van het programma, stellen docenten beschikbaar en geven praktijkopdrachten.
Almere ontvangt het nieuwe instituut met open armen. De groeigemeente is er veel aan gelegen om hbo-onderwijs binnen de grenzen te krijgen. De hogescholen nemen een groot deel van de kosten van het instituut voor hun rekening. Almere gebruikt een deel van de subsidie die zij van de Europese Unie heeft ontvangen voor de bouw. Dit geld is bedoeld voor projecten die werk in Flevoland stimuleren. De gemeente en de provincie leggen zelf ook een bedrag bij. De opleiding gaat in het nieuwe schooljaar van start in een tijdelijk onderkomen. Het Instituut zal in de loop van 1999 gereed zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.