TU Eindhoven start telecolleges

Aan de Technische Universiteit Eindhoven (TUE) wordt vandaag het eerste telecollege gegeven. De docent is hierbij via een grootbeeld video te volgen door groepen studenten op verschillende locaties. Het project komt voort uit een samenwerkingsovereenkomst tussen de TUE en de Universiteit van Antwerpen.

De professoren geven hun college slechts in aanwezigheid van camera's. In de zaal van waaruit de studenten de colleges volgen, staan eveneens camera's. Deze bieden de docent de mogelijkheid zijn toehoorders te aanschouwen. Bij eventuele vragen zoomt de camera in op de vragensteller, die zijn problemen via een microfoon voorlegt aan de professor. De overheadsheets en andere illustraties zijn beschikbaar op Internet. Tijdens het college kunnen de studenten in Antwerpen en Eindhoven deze Internet-pagina's raadplegen. De totale kosten van het experiment bedragen anderhalf tot twee ton. Volgend jaar kunnen studenten van de twee universiteiten zes colleges op deze manier volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.