Inprise voegt Java toe aan middleware

Softwareleverancier Inprise heeft een nieuwe Java-client uitgebracht voor zijn Midas-middleware (Multitier Distributed Application Services Suite). Deze software ondersteunt de distributie van bedrijfsapplicaties en draaide tot op heden alleen in een Windows-omgeving.

Bedrijven kunnen deze Midas 2 Java-client als front-end gebruiken om toegang te krijgen tot programma's en databanken op servers. Dit systeem biedt meer controle over de bandbreedte van een netwerk, terwijl minder onderhoud nodig is, aldus Inprise. Het is namelijk niet langer nodig om stukken software op individuele PC's te laden. Gedistribueerde applicaties zijn hiermee ook toegankelijk voor slanke computers op basis van Microsofts Windows of Sun Microsystems' Pure Java.
Inprise, voorheen bekend als Borland, mikt met Midas 2 op bedrijven die veel geografisch verspreide gebruikers hebben. Volgens onderzoeksbureau Gartner zal tegen 2000 40 procent van alle werknemers mobiel zijn of locatie-onafhankelijk werken. Werkgevers zullen wereldwijd tegen 2001 meer dan 30 procent van hun IT-budget besteden aan de ondersteuning van die mobiele gebruikers. In 1996 lag dat percentage nog onder de 5 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-24T00:00:00.000Z Redactie Computable