Het Net naar 200.000 gebruikers

Het Net, het Nederlandse deel van de elektronische snelweg dat een zelfstandig bestaan leidt naast Internet, groeit gestaag. Drie maanden na de start begin oktober worden 200.000 regelmatige gebruikers gemeten.

Herman Wessels, directeur van PTT Telecom Internet-diensten, is ervan overtuigd dat Het Net voorziet in de behoefte aan overzichtelijke elektronische informatie. Bovendien blijven de kosten van het surfen op Het Net laag, omdat het publiek alleen maar lokale telefoonkosten kwijt is. De software is gratis.
Van de cd-rom die nodig is om gemakkelijk Het Net op te kunnen gaan, zijn al een half miljoen exemplaren uitgedeeld. Gemiddeld zo'n 75.000 keer per dag wordt ingebeld op Het Net. Het aantal verstrekte e-mail boxen is inmiddels de grens van 50.000 gepasseerd. Ook het bedrijfsleven toont toenemende belangstelling voor Het Net. Dagelijks melden zich 30 à 40 organisaties die plannen zeggen te hebben voor aansluiting. Op Het Net presenteren zich nu 700 organisaties rechtstreeks. Achter een adres steken vaak weer tientallen andere organisaties, zodat inclusief deze 'links' enkele duizenden bedrijven 'aanwezig' zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.