Nog weinig vraag naar millennium-diensten

Het IT-bedrijfsleven signaleert momenteel nog weinig vraag naar millennium-diensten. Om de verwachte hausse op dit gebied voor te zijn, zullen de IT-bedrijven echter een voor-investering in hun capaciteit moeten doen.

Dit is de opmerkelijke uitkomst van overleg tussen het Millennium-plaform van Jan Timmer en grote partijen uit de IT-sector. Conclusie van het overleg is dat de IT-sector zich bereid toont mee te denken over de activiteiten die moeten worden ontplooid. Men wil zich achter een nationaal appèl scharen. Zo blijkt uit de Voortgangsrapportage die minister Wijers (Economische Zaken) over de aanpak van het millennium-probleem aan de Tweede Kamer heeft gezonden.
Minister Wijers wil alle registers opentrekken om het dreigende tekort aan millennium-deskundigen tegen te gaan. De reserves op de arbeidsmarkt moeten met grote voortvarendheid worden gemobiliseerd. Te denken valt aan het weer in dienst komen van IT-ers die met VUT of pensioen zijn. Ook wordt gedacht aan nieuwkomers op de arbeidsmarkt en het vanuit het buitenland aantrekken van capaciteit.
Een belangrijk onderwerp is volgens Wijers de vraag in hoeverre IT-producten waaronder 'embedded' systemen millennium-bestendig zijn. Het Platform overlegt hierover met de branche-organisatie Fenit en een aantal grotere IT-ondernemingen. Het ziet geen kans IT-producten formeel te certificeren. Daarvoor is de tijdspanne tot het jaar 2000 te kort. Een ander beletsel is het internationale karakter. Het Platform stuurt dan ook aan op 'vrijwillige' certificering en garantiestelling door leveranciers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.