Stichting least computers aan gemeenten

Door ICT-producten te leasen kunnen gemeenten sneller en goedkoper profiteren van vernieuwingen. Met deze opzet hebben de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) de Stichting Gemlease opgericht.

Zes gemeenten hebben reeds een lease-contract gesloten; het Friese Dongeradeel beet de spits af. Ook voor andere BNG-relaties staat de dienst open.
De stichting van BNG en VNG heeft zich voor twee jaar geëngageerd met lease-partner Econocom in Houten. Deze biedt in beginsel (hardware)producten van elk merk aan. Wanneer een gemeente het met Econocom over de details eens is, wordt het contract door de BNG gefinancierd en ondergebracht bij de stichting, waarmee de gemeente een financiële relatie aangaat. De constructie bezorgt gemeenten volgens de VNG 'een aanmerkelijke kostenbesparing', ondermeer omdat het beheer van de apparatuur bij het contract is inbegrepen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.