Oracle kan Free Record Shop niet aan

Oracle heeft grote moeite de virtuele Free Record Shop in de lucht te houden. De site van Nederlands grootste platenketen (http://www.frs.nl) bleef in de eerste week na introductie grotendeels onbereikbaar.

En ook op dit moment ziet het er niet naar uit dat men de problemen snel onder de knie zal hebben. Voor de directie van Free Record Shop was het onvermogen van Oracle het virtuele filiaal open te houden een behoorlijke tegenvaller. Een woordvoerder zei volledig verrast te zijn door de problemen. Pas te laat besefte men dat aan elektronische handel nog vele haken en ogen zitten.
In kringen rond het virtuele-winkelproject valt te beluisteren dat Oracle zich sterk op het project heeft verkeken en nog veel ervaring met elektronische handel moet opdoen. Het project bij Free Record Shop was de eerste proef in Europa met een virtuele CD-winkel. In plaats van rustig te starten, presenteerde men dit project meteen met veel fanfare.
Volgens het persbericht integreert de software met talloze web-protocolservers. Dat zou resulteren in een groot bereik naar gebruikers en eenvoudige koppelingsmogelijkheden. Daarnaast zou de Internet Commerce Server schaalbaar zijn voor elke belasting met een fout-tolerant karakter. De Internet Commerce Server van Oracle is in Java geschreven. Als de techniek goed werkt, zijn data-, video- en audio-catalogi vanuit een database-omgeving te benaderen. Verder vindt integratie plaats met betalings- en voorraad-systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.