'Goede IT'ers van 2000-project halen'

Goede automatiseerders moeten niet te lang op Millennium-projecten worden gezet. Anders dreigen ze een prooi te worden voor headhunters. Directeur J. Sevenstern van Randstad Automatiseringsdiensten, waarschuwde hiervoor tijdens het Telecongres Highway 2066 te Bussum.

Bij Millennium-klussen zit vaak veel monotoon werk. Veel automatiseerders houden daar niet van. "Als deze mensen te lang dergelijk werk moeten verrichten, is de kans groot dat ze worden weggekocht", aldus Sevenstern. "Daarom is het beter op deze projecten geen ambitieuze talenten te zetten, maar stugge doorwerkers."
Sevenstern sprak zijn grote zorg uit over het tekort aan automatiseerders. Goed gekwalificeerde mensen zijn steeds moeilijker te vinden. De overspannen arbeidsmarkt dwingt ondernemingen steeds meer concessies te doen aan de kwaliteit. De vraag is niet waar je goed gekwalificeerde mensen vandaan kunt halen, maar of er voldoende gekwalificeerde mensen zijn. In 1998 is het aanbod van werk eenvoudigweg te groot.
Het bedrijfsleven dreigt alle wervings- en bindingstrucs uit de kast te halen. Gevolg is dat salarissen en emolumenten de pan uit rijzen. Iedereen gaat tegen elkaar opbieden. Maar dat is niet het enige. IT-mensen krijgen ook een hogere status binnen een organisatie en er dreigt uitholling van de kwaliteit. Overal worden mensen vandaan gehaald, zelfs uit het buitenland. Sevenstern sprak over het rondpompen van ervaren mensen en lieden die de gevraagde kwalificatie niet kunnen waarmaken. Ook dure wervingscampagnes leiden niet tot een groter aanbod van personeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.