Microsoft wil uitstel Java-oordeel

Microsoft wil meer tijd om te voldoen aan het gerechtelijke bevel dat het zijn producten compatibel moet maken met Sun Microsystems' programmeertaal Java. De aangeklaagde softwareleverancier diende dit verzoek in nadat het eerder verklaarde geen problemen te hebben met het aanpassen van zijn software.

Rechter Ronald Whyte stelde Sun op 17 november in het gelijk wat betreft diens aanklacht dat Microsoft-producten niet conformeren aan de licentievoorwaarden van Java. Whyte gaf Microsoft toen negentig dagen de tijd om te zorgen dat diens software de Java-compatibiliteitstesten van Sun doorstaat. Microsoft zegt dat deze uitspraak betrekking heeft op ongeveer duizend van zijn producten.
De vraag om uitstel is vergezeld van verklaringen van een aantal, vooralsnog anonieme, PC-fabrikanten die de benodigde tijd beschrijven voordat de herziene producten door het hele verkoopkanaal heen zijn. Sun heeft al verklaard bereid te zijn een eventueel uitstel te bespreken, aangezien het geen ruzie heeft met PC-fabrikanten, maar met Microsoft. De daadwerkelijke toekenning van uitstel is aan echter aan rechter Whyte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-23T00:00:00.000Z Redactie Computable