Lucent Huizen over naar Neways en Detron

Neways Electronics en de sterk expanderende Detron groep nemen de produktievestigingen van Lucent Technologies in Huizen over. Beide partijen hebben in principe daarover overeenstemming bereikt. Neways en Detron willen de fabriek onderbrengen in een nieuw op te richten joint venture. Bij Lucent in Huizen werken momenteel zeshonderd mensen.

De overname van de oude Philips/AT&T-fabrieken te Huizen moet per 1 maart een feit zijn. Lucent had een paar maanden geleden al aangekondigd van de fabriek af te willen. Als geen koper zou worden gevonden, was de vestiging begin volgend jaar dicht gegaan.
De Detron groep behoort tot de snelst groeiende bedrijven op het gebied vanengineering, IT-diensten en technische dienstverlening in Nederland. Volgens de flamboyante directeur/oprichter George Banken is Detron zelfs de snelste groeier op dit gebied. Banken is vastbesloten op het vlak van telecommunicatie uit te groeien tot een grootmacht. Hij zoekt en verwerft bijvoorbeeld opstelpunten voor (mobiele) communicatie-netwerken.
Via de overname van de Lucent-fabriek hoopt Banken kennis en vooral bekwaam personeel op telecom-gebied te verwerven. De Brabantse ondernemer wil ook op een breder terrein van technische dienstverlening actief worden.
Neways is een beursgenoteerde onderneming die vooral actief is in de industriële elektronica.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.