VNO-NCW-voorzitter waarschuwt mkb

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf staan voor de belangrijke beslissing hoe ze verder IT willen integreren in hun producten en productieprocessen. Elke kleine ondernemer moet zich afvragen wat IT betekent voor zijn product.

Dit vereist, naast de nodige kennis, veel tijd. Drs J.C. Blankert, voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, zei dit tijdens de opening van het nieuwe computercentrum van Dunnet in Rotterdam, waar hij sprak over het bedrijfsleven en de computer.
Blankert adviseert ondernemers ruim tijd te nemen om deze volgende stap in de automatisering te zetten. De snelheid waarmee veranderingen plaatsvinden, is afhankelijk van de tijd die de ondernemer daarvoor wil vrijmaken. De technologie biedt tal van kansen. Het gaat echter niet zozeer om de beschikbare kennis als wel om de mate waarin ondernemers erin slagen de mogelijkheden om te bouwen tot toepassingen.
De VNO-NCW-voorzitter stond ook stil bij het millennium-probleem. Blankert, zelf afkomstig uit de metaalindustrie, vreest vooral problemen met productiemachines waarin intelligentie is ingebouwd. Fabrikanten zouden vaak niet of nauwelijks meer weten welke onderdelen in bepaalde machines zijn gestopt. Dit kan verschillen per serie machines. Als de specificaties van onderdelen onbekend zijn, is het moeilijk om uit te zoeken in hoeverre dergelijke machines millennium-bestendig zijn. Volgens Blankert is het niet rampzalig als hier en daar een airconditioning of flessen-vulmachine uitvalt. Ronduit bedreigend acht hij echter de situatie in bijvoorbeeld de gezondheidszorg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.