Getronics lonkt naar dochter NS

Getronics wil NS Data en Telecom Services (DTS) overnemen. Het automatiseringsbedrijf hoopt door de overname zijn positie in de transportsector te kunnen uitbouwen. NS noch Getronics laten zich uit over de overnameprijs.

DTS is een dochterbedrijf van de Nederlandse Spoorwegen dat zorgt voor de aanleg en instandhouding van telecommunicatie- en computernetwerken bij het railconcern. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van circa dertig miljoen gulden. De directie van Getronics en de Raad van Bestuur van NS willen de besprekingen voor 1 maart afronden. Voorlopig gaat het om 70 procent van de aandelen. NS wil de overige 30 procent nog twee jaar in bezit houden om verzekerd te zijn van een soepele overgang van de 150 medewerkers. Topman Risseeuw van Getronics zegt dat zijn bedrijf met zulke constructies eerder goede ervaringen heeft opgedaan bij de overname van het rekencentrum van de Anwb.
Concurrent EDS nam in 1995 CVI over, het rekencentrum van NS. Risseeuw vindt het echter logisch dat zijn bedrijf nu DTS overneemt, en niet EDS. "Bij CVI handelde het om de uitbesteding van mainframe-activiteiten. Dat is een ander hoofdstuk dan ict-beheer op de werkplek, waar het bij de overname van DTS om gaat. Wij zijn sterk in dienstverlenende activiteiten voor lan's en wan's en kantoorautomatisering. Door de overname van DTS willen wij onze positie in de transportsector op dit terrein uitbouwen. De kennis die we met de acquisitie van DTS opdoen, willen we ook buiten de spoorwegen toepassen. Dan denken we niet gelijk aan een zogeheten 'railexpertisecentrum' dat EDS nastreefde. Het gaat ons niet om branche-, maar om bedrijfsgerichte oplossingen."
Getronics is geen nieuwkomer voor NS. Risseeuw: "Wij voerden al een aantal jaren in samenwerking met DTS werkplekbeheeractiviteiten uit, maar dat was fractioneel. Inmiddels is dit omgezet in een langer lopend uitbestedingscontract voor 7500 werkplekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.