Nieuwe Xeons komen begin januari

Intel lanceert begin volgend jaar nieuwe Pentium II Xeon-processoren die op een kloksnelheid van 450 MHz draaien en met vier stuks tegelijk zijn te gebruiken in servers. Deze chips komen naar verluidt op 5 januari uit en volgen op de aankondiging van afgelopen oktober toen Intel 450 MHz Xeons introduceerde voor tweeweg werkstations.

De aanstaande Xeon-processoren bevatten ook een groter cache-geheugen en zijn verkrijgbaar met 1 of 2 MB van dat type snel-geheugen. Tot op heden was de Xeon beperkt tot 512 KB of 1 MB cache. De vierweg Xeon moest eigenlijk al in de herfst van dit jaar op de markt verschijnen. Intel had echter problemen met de koeling van deze zware chips.
Verder brengt de chipfabrikant begin januari een nieuwe reeks uit van zijn slanke Celeron-processoren. Deze chips zullen draaien op kloksnelheden van 366 en 400 MHz. Eind komende maand levert Intel een Celeron voor mobiele computers. Dat luidt Intels eerste stap in de markt voor goedkope laptops in. Later in het komende kwartaal verschijnen de Katmai-processoren, die bedoeld zijn voor zware desktopsystemen. Deze chips hebben extra instructiesets voor multimedia-toepassingen die niet voorkomen in andere Pentium II-processoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-22T00:00:00.000Z Redactie Computable