IBM biedt AS/400 voor uitbesteding

IBM's Global Services-divisie begint onder de naam Midrange Express aan een nieuwe uitbestedingsdienst die allereerst AS/400-computers omvat. Volgens de leverancier wil uiteindelijk 90 procent van alle bedrijven hun datacentrum-operaties deels of geheel uitbesteden.

Global Services rust zijn aanbod nu alvast uit met nieuwe producten en diensten.
Het Midrange Express-programma is specifiek bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven die AS/400-servers gebruiken. De basisdienstverlening van het nieuwe initiatief omvat functionaliteit voor het in de gaten houden van systemen, ondersteuning van de helpdesk, beheer van gebruikersmogelijkheden en dagelijkse gegevensbackup. Hieraan hangt een prijskaartje van vierduizend dollar per maand. Meer opties zijn verkrijgbaar, waaronder beveiligingscontroles en opwaarderingen van geïnstalleerde software.
Het complete Midrange Express-dienstenpakket omvat deze extra's ook, maar komt uit op een totale prijs van twaalfduizend dollar per maand per computer. Dat is een flinke som geld, maar de klant hoeft dan geen AS/400-experts te zoeken en te betalen, redeneert IBM. Technici voor die midrange computer lijken inderdaad steeds zeldzamer te worden. Hierdoor kan een AS/400-analist voor technische ondersteuning in de Verenigde Staten vijftigduizend dollar per jaar kosten. Midrange Express moet gemiddeld één tot vier personen per bedrijf besparen, aldus IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.