Nieuwe AS/400 verschijnt in februari

Volgens diverse berichten kondigt IBM op 9 februari nieuwe AS/400e-servers aan die draaien op het versie 4 release 4 (V4R4) van het besturingssysteem OS/400. Naar verluidt onthult het bedrijf dan zware servers die gebruik maken van maximaal zestien Power PC-processoren van een nieuw type.

Het is nog niet duidelijk of deze nieuwe chips 400 MHz-exemplaren zijn van de Northstar-processor die IBM levert in zijn huidige zware AS/400s-servers of dat het 550 MHz Pulsar-koperchips zijn. In het laatste geval is IBM sneller dan verwacht met het implementeren van zijn kopertechnologie.
De AS/400-reeks wordt hoe dan ook flink uitgebreid met de nieuwe systemen. De gemiddelde gegevensdoorvoer zal naar verwachting 65 tot 125 procent hoger liggen. De rekenkracht voor enkelvoudige batch-bewerkingen stijgt 50 tot 100 procent.
Verder nadert voor IBM de lancering van een verbeterde versie van zijn PC-insteekkaart voor AS/400-computers. De nieuwe Integrated PC Server-kaart (IPS) gebruikt een Pentium II-processor met een kloksnelheid van 333 MHz. Dat is aanmerkelijk sneller dan de 200 MHz Pentium Pro-chip die in de huidige snelste IPS-kaart zit. Op termijn komt IBM ook met twee- en vierweg IPS-kaarten, die dan ook Pentium II Xeon-processoren zullen bevatten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-22T00:00:00.000Z Redactie Computable