Microsoft gaat werkzoekenden scholen

Microsoft zal voor juni 1998 in totaal 750 werkzoekenden in de Benelux opleiden tot automatiseerder. De onderneming heeft hiervoor het Skills 2000-programma gelanceerd.

Skills 2000 dient jongeren, studenten en werklozen aan een loopbaan in de IT te helpen. Microsoft gooit dit traject in de strijd om de oplopende tekorten op de arbeidsmarkt voor informatici een halt toe te roepen. Volgens de onderneming ontstaan er jaarlijks 100.000 vacatures in de Europese IT-industrie. In Nederland zijn meer dan 10.000 vacatures moeilijk invulbaar. Een onderdeel van Skills 2000 is het European Scholar Program (ESP), dat bedoeld is om werkloze informatici om te scholen en op de hoogte te stellen van de actuele producten en technologieën. In Nederland verzorgt opleidingsinstituut Azlan Akam de scholing. Het programma duurt acht weken. Een studie van Windows NT, SQL Server, Exchange Server of Internet Server maakt deel uit van het programma. Een deel van het geld dat Microsoft in dit project pompt is afkomstig van de schadeloosstellingen die de onderneming verkreeg in zaken tegen gebruik van illegale software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.