Baan biedt beste basis-beloning

Baan Nederland biedt van de vijftig grootste IT-werkgevers in Nederland het beste vaste salaris. Dit blijkt uit een onderzoek van De Breed en Partners management consultants. Exact eindigt op de laatste plaats, voorafgegaan door Pink Elephant, Raet, Tas en Ordina.

De Breed en Partners ontwikkelde in samenwerking met de vakgroep Econometrie van de Katholieke Universiteit Brabant een regressie-model dat een norm aangeeft voor het vaste salaris van een automatiseringsfunctie in 1997. Dat Baan het meest positief afwijkt van deze norm betekent niet dat het het best betaalt. Het onderzoek betreft alleen het vaste deel van de salariëring. Logica komt op de tweede plaats, en IBM op de derde. Unisys en Syntegra kennen een positieve afwijking van 10 procent. CMG, EDS en Roccade wijken 9 procent af.
Journalist Henk Mulder heeft onderzoek gedaan naar de 25 beste IT-bedrijven om voor te werken. De resultaten staan in een onlangs door Stichting Onderzoek Beste Bedrijven uitgegeven boek. Na selectie op financiële gegevens en bedrijfsbezoeken stelde Mulder een top-3 samen. Hij toetst op loon, vakantiegeld, pensioen- en spaarregelingen, en verzekeringen. Ook winstdeling, bonussen, auto van de zaak, interne promotiekansen, werksfeer en opleidingen maken deel uit van de selectiecriteria.
Oracle komt als beste werkgever uit de bus. Het scoort op alle onderdelen goed en biedt een uitstekende winstdeling. Volgens het onderzoek van De Breed en Partners wijkt Oracle 3 procent af van de vaste salarisnorm, goed voor een dertiende plaats. CMG, Info Support, Pink Elephant en Xerox eindigen bij Mulder op de tweede plaats. Baan, Cap Gemini, Exact en ICT Automatisering delen de derde plek.
Opvallend is dat Exact en Pink Elephant, die bij De Breed en Partners negatief afwijken, in Mulders top-3 staan. Exact scoort goed op interne promotiekansen en winstdeling. Pink Elephant haalt de maximale score op opleiding en training. Info Support is het IT-bedrijf met het laagste ziekteverzuim. Het Automatiseringscentrum van de Belastingdienst heeft het laagste personeelsverloop.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.