Kabelbedrijven schrikken niet van Adsl

De kabelbedrijven A2000 en Telekabel liggen niet wakker van de experimenten die PTT Telecom doet met Adsl. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk om snel Internet via de bestaande koperen telefoonlijn aan te bieden.

A2000 en Telekabel bieden al enige maanden vlug Internet aan. "We zien dit niet al een echte bedreiging", zegt Erik Zegwaart van A2000. "Nu zijn er twee oplossingen voor snel Internet op de markt, die mijns inziens naast elkaar kunnen bestaan." Ook woordvoerder Rene Hagenaars van Telekabel reageert rustig. "We zagen deze ontwikkeling natuurlijk lange tijd aankomen. We zijn absoluut niet bang voor concurrentie. Voor iedereen is wel een plekje onder de zon."
Volgens de kabelmannen kleeft er een aantal bezwaren aan Adsl. "De technologie is nog niet op grote schaal geaccepteerd. Voor kabelmodems bestaat wel een standaard", licht Zegwaart toe. "Verder kunnen koperen telefoonlijnen in principe minder bandbreedte bieden dan de kabel. Onze mogelijkheden zijn onbeperkt", meent Hagenaars. De woordvoerder van Telekabel vindt dat schoenmakers bij hun leest moeten blijven. "Adsl is natuurlijk een goede techniek. Maar ja, de PTT is nu eenmaal slimmer in spraaktelefonie en minder slim in de bandbreedte. Dat laatste is meer ons terrein", aldus Hagenaars. "We blaken van zelfvertrouwen. Niet op het gebied van consumentenspraak, want daarin is PTT momenteel weer beter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.