Forrester: sterke groei e-handel in VS

Elektronische commercie levert binnen de komende vijf jaar 9 procent op van de totale handelsomzet in de Verenigde Staten. De omzet uit online-handel tussen bedrijven stijgt van 43 miljoen dollar dit jaar naar 1,3 miljard dollar in 2003. Dit beweert onderzoeksbureau Forrester Research in een nieuw rapport.

Deze voorspellingen zijn een nogal scherpe bijstelling van de verwachtingen die Forrester anderhalf jaar geleden nog uitte. Toen voorspelde de marktonderzoeker nog dat elektronische commercie in 2002 slechts 237 miljoen dollar zou opleveren. Forrester concludeert dat online-handel in de Verenigde Staten nu een punt van kritische massa heeft bereikt en de komende vijf tot tien jaar in een stroomversnelling raakt.
De computer- en elektronica-industrie zal hierbij voorgaan, maar op korte termijn gevolgd worden door de luchtvaart-, defensie-, petrochemische, nutsmiddelen- en auto-industrieën. Vooral de handel van bedrijf tot bedrijf via Internet zal explosief toenemen, voorspelt het onderzoeksbureau. Deze ontwikkeling leidt tot lagere prijzen die de 'real-time' levering van en vraag naar producten en diensten reflecteert.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.