Corel doet jBridge van de hand

Corel verkoopt zijn kwakkelende Java-ontwikkelingsproject jBridge aan het bedrijf Graph On. In ruil hiervoor krijgt het een kwart van diens aandelen. De totale waarde van deze overeenkomst is 3,9 miljard dollar.

De Canadese softwarefabrikant sprong in 1996 als een van de eerste bedrijven in op de Java-ontwikkeling met de aankondiging van zijn Office-pakket voor Java. Deze software moest medio 1997 uitkomen, maar bleef in bèta-fase steken door lage prestaties en vertaalproblemen naar Java. De technologie jBridge moest dit verhelpen. Het dient als een brug tussen de Wordperfect Suite en Java zodat vertaling niet nodig is. Hierdoor kan elk besturingssysteem met een geïntegreerde Java Virtual Machine Windows-applicaties gebruiken die draaien op een Windows NT-server. Corel ziet jBridge nog wel als nuttige tool, maar laat de ontwikkeling nu over aan Graph On.
Het duurt volgens ingewijden nog zeker zes maanden voordat het product gereed is. Toch heeft Corel al een licentiehouder; Sybase. Deze softwareleverancier wil de technologie gebruiken om zijn Powerbuilder-applicaties op afstand te kunnen draaien. Corel-president Michael Cowpland zegt dat zijn bedrijf in de toekomst wellicht nog enkele elementen van jBridge uitbrengt. De softwarefabrikant concentreert zich nu echter op zijn kernproducten Coreldraw en Wordperfect Office. Hierbij omvat Corel ook het nu-populaire freeware besturingssysteem Linux.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.