Projectmanagement uit het stopcontact

Onder de naam 'ppi@yourplace' is Capgemini gestart met het aanbieden van een managed service op het gebied van portfolio- en projectmanagement. In zes weken is deze dienst volledig operationeel.

Capgemini probeert met ‘ppi@yourplace' in Utrecht een belangrijk probleem op te lossen waar organisaties tegenaan lopen als zij met portfoliomanagement en projectmanagement aan de slag gaan. "Dit soort projecten hebben erp-achtige (enterprise resource planning - red) trekjes waardoor implementatietrajecten die in eigen beheer worden uitgevoerd uiteindelijk meer tijd in beslag nemen dan verwacht", zegt John Pouw, business development manager van Capgemini's zogeheten Project Performance Improvement Practice.

Een managed service kan echter meer doelen dienen. Zo kunnen veel op erp gestandaardiseerde bedrijven nog niet echt met portfolio- en projectmanagement aan de slag omdat hun huisleverancier hiervoor vaak nog geen passende oplossing heeft. "Projectmanagement en portfoliomanagement 'uit het stopcontact' kan dan een mooie tussenoplossing zijn", zegt Hans Reede, manager global service center voor project performance improvement bij Capgemini.

Hoewel veel standaardpakketten voor portfolio- en projectmanagement redelijk vergelijkbaar zijn als het op functionaliteit aankomt, willen bedrijven toch vaak zekerheid hebben of het geselecteerde product wel past bij de eigen eisen en wensen. Een hosted variant voor een of meer jaren uitproberen, kan ook dan een goede oplossing zijn.

Binnen zes weken is ppi@yourplace, zoals de managed service heet, operationeel, stellen Pouw en Reede. "De software draait hier in Nederland, het applicatiebeheer en de ondersteuning gebeurt vanuit ons centrum in India", licht Reede toe. "Die zes weken zijn nodig om de programmatuur op maat van de afnemer in te richten. Zo zal de organisatiestructuur in het pakket ingebracht moeten worden en zullen naast de basisfunctionaliteit ook de nodige branchegerichte instellingen moeten worden geactiveerd. Wij hebben bovendien op basis van best practices zelf een aantal standaardrapporten ontwikkeld die normaliter niet in de programmatuur aanwezig zijn, maar waar een klant wel zijn voordeel mee kan doen."

Capgemini heeft deze dienst nu operationeel met Clarity, een product van CA. Pouw: "Het gaat om een managed service en niet om een asp-model." Dit betekent dat iedere organisatie werkt met een eigen implementatie van de programmatuur en niet (zoals bij asp) met meer afnemers gebruik maakt van een en dezelfde implementatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-24T10:17:00.000Z Robbert Hoeffnagel
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.