Managed hosting door True

PTT Post zet betaalde opleiding voort

 

PTT Post zal de postdoctorale IT-opleiding aan de Rijksuniversiteit Leiden voortzetten. Onlangs is de tweede lichting aan de leergang begonnen. De eerste dertig afgestudeerden hebben hun diploma ontvangen.

Zij volgden tien maanden lang colleges bij de vakgroep Informatica van de Rijksuniversiteit Leiden. In 1996 sloot PTT Post de overeenkomst met de universiteit voor deze opleiding. De onderneming financiert de cursus en betaalt de deelnemers een salaris. Bovendien biedt PTT de afgestudeerden een contract voor onbepaalde tijd aan.
Directielid Bert van Doorn van PTT Post vertelde tijdens de uitreiking van de diploma's dat hij in 1996 met gemengde gevoelens het contract met de universiteit ondertekende. Hij was blij met de geselecteerde groep studenten. Toch bekroop hem destijds een gevoel van aarzeling. "Omdat het een groep jonge academici betrof die niet aan de bak kon komen in een functie die aansloot bij hun academie-opleiding. Maatschappelijk en vanuit het individu gezien was dat natuurlijk een teleurstellende ontwikkeling."
Van Doorn noemde de nieuwe instroom nu "een kwaliteitsimpuls in de IT-sector." Hij benadrukte dat de fysieke poststromen de komende jaren licht zullen stijgen ondanks Internet en e-mail.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/214253). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×