Rabobank voorspelt groei in IT-diensten

De markt voor IT-diensten zal tot het jaar 2001 een gemiddelde jaarlijkse groei van 11,7 procent te zien geven. De sterkste groei zit in consultancy (14,8 procent) en in ontwikkeling en implementatie (19,2 procent).

Dit blijkt uit de sectorstudie informatietechnologie, die de Rabobank heeft uitgebracht. Pakketoplossingen zoals die van SAP en Baan zijn sterk in opkomst. De doorvoering van deze complexe enterprise resource planning-pakketten (erp) vraagt echter veel advies en aanvullend maatwerk.
Volgens de Rabobank zorgen ook ontwikkelingen als Internet, elektronische handel, het millennium-probleem en de invoering van de euro voor extra vraag. Hetzelfde geldt voor integratie van systemen en netwerken. Ook het beheer wordt steeds lastiger. Dit zal in toenemende mate worden uitbesteed aan gespecialiseerde dienstverleners. De vraag naar opleidingen en trainingen op IT-gebied zal tussen 1996 en 2001 gemiddeld 11,4 procent per jaar groeien. In het algemeen vertonen de service-bestedingen bij bedrijven met minder dan honderd werknemers een stijgende lijn. In 1996 was de groei 4,1 procent, vorig jaar 8,1 procent en dit jaar wordt een groei voorspeld van 10,3 procent.
De bestedingen aan onderhoud groeien tot 2001 relatief het minst. Het gemiddelde bedraagt 5,5 procent per jaar. Deze matige groei is het gevolg van de toenemende betrouwbaarheid van producten en de dalende prijzen van standaard hardware en software. Vooral aan traditioneel hardware-onderhoud valt minder te verdienen. Operationeel management kent een snellere groei (8 procent), omdat bedrijven steeds meer de voorkeur geven aan het uitbesteden van het onderhoud in combinatie met het management van IT-systemen. Vooral meerjarige uitbesteding (outsourcing) vertoont een sterke groei.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.