Simac boerde goed in het afgelopen jaar

Simac Techniek realiseerde vorig jaar een omzet van 496 miljoen en een winst van 7,1 miljoen gulden. Dat zijn stijgingen van respectievelijk 67 en 46 procent in vergelijking met 1996 (omzet: 297 miljoen; winst: 4,8 miljoen).

Wanneer overnamekosten in beide jaren niet worden meeberekend, zou de nettowinst van 6,8- naar 13,2 miljoen gulden zijn gestegen.
De Veldhovense automatiseerder en producent van industriële elektronica was vorig jaar succesvol in het binnenhalen van uitbestedingsopdrachten en het aanbieden van dienstverlening voor de implementatie van Baan-software. Ook op het terrein van de industriële elektronica boekte het bedrijf een omzetgroei.
Iets meer dan de helft van de omzettoename komt door interne groei. Daarnaast droegen de talloze acquisities (HAS, IC&C, Lorjé, Netbuilding zonder Netbuilding Nederland, TSS en drie kleinere Duitse bedrijven) bij aan de stijging van de omzet. Het personeelsbestand is per saldo toegenomen met 390 medewerkers tot 1225.
Behalve in Nederland is Simac over de grens op kleinere schaal actief in België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dit jaar wil het in deze contreien verder groeien en in andere Europese landen activiteiten gaan ontplooien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.