Java User Group komt slecht van de grond

De oprichting van de Java User Group (JUG) gaat niet van een leien dakje. Nadat de voorzitter van het oprichtingscomité, Ernst Fuld, vorige week de handdoek in de ring gooide, is het nog maar de vraag of het JUG van de grond komt.

Suns Java-ambassadeur Martien van Steenbergen koestert nog hoop: "Het probleem is dat er niemand binnen de gebruikersgemeenschap opstaat om de kar te trekken."
Insiders twijfelen echter aan het professionele gehalte van Java-gebruikers. De ledenwervingsactie die na de oprichtingsvergadering van 24 september 1997 startte, leverde een 'bedroevend' lage respons op. Daarnaast blijkt het spekken van de verenigingskas niet zonder problemen te verlopen. Een en ander wijst erop dat softwarebedrijven in het algemeen nog niet serieus met Java in de weer zijn. De JUG heeft voorlopig nog geen bestaansrecht. Alleen grote softwareleveranciers als Oracle en IBM zijn bedrijfsapplicaties in Java aan het ontwikkelen.
Van Steenbergen bestrijd deze visie en meent dat de huidige markt voor Java uitstijgt boven hobbyisme en amateurisme: "In Nederland doen Getronics Software, Cap Gemini, Trendsoft, Origin en Kpmg serieuze dingen met Java."
Van Steenbergen is met een aantal kandidaten in gesprek over het leiderschap van het JUG. Hij nodigt mensen uit een actieve rol op zich te nemen. "Maar het probleem is dat mensen er geen tijd voor hebben. Sun stimuleert het bestaan van een gebruikersvereniging, maar wil wel dat deze onafhankelijk functioneert", aldus Van Steenbergen. Een Java-gebruikersvereniging moet immers door gebruikers worden gerund, en niet door een leverancier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.