ICT-plannen Ritzen lopen vertraging op

De uitvoering van de plannen van onderwijsminister Ritzen voor het breed invoeren van de computer in het onderwijs heeft een vertraging van enkele maanden opgelopen.

De voorhoedescholen zouden begin dit jaar de beschikking krijgen over de toegezegde hardware op basis van de ratio 'een computer per tien leerlingen'. Inmiddels is duidelijk dat op zijn vroegst in april bekend zal zijn op welke hardware-leveranciers de keuze valt. Reden voor de vertraging is onder meer de afhandeling van de Europese tender. Deze blijkt meer tijd te kosten dan voorzien. De onderhandelingen met een aantal leveranciers zijn inmiddels gestart.
Ook bij de geplande aanleg van een breedbandnetwerk geeft de keuze problemen. Bij twee kandidaten, Enertel en PTT Telecom, is het probleem dat de een wel over een breedbandig net beschikt maar nog niet in een wijde vertakking, terwijl de ander over een netwerk beschikt dat wel zeer goed vertakt is maar niet over genoeg bandbreedte beschikt. Sun Microsystems is de derde kandidaat.
Door de vertraging weten de scholen nog niet over welke precieze bedragen ze voor elke leerling zullen beschikken. Men vreest daarom niet meer in het komend schooljaar te kunnen beginnen met 'Investeren in voorsprong'. In een eerder stadium was sprake van een richtbedrag van driehonderd gulden per leerling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.