Simac neemt modemfabrikant Bausch over

Simac Techniek neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 1998 alle aandelen van de Bausch Groep over. Daartoe is onlangs een contract ondertekend.

Overeengekomen is dat Simac voor 100 procent eigenaar van de Bausch Groep wordt met uitzondering van Bausch België waar 50 procent van de aandelen in handen blijft van het management aldaar.
Bausch ontwikkelt, produceert en verkoopt datacommunicatie-producten voor de Europese markt. De producten variëren van standaard en industriële modems en Isdn-applicaties tot gecombineerde hard- en software communicatiesystemen. Bausch heeft eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en België. In totaal telt Bausch 45 medewerkers. Simac-dochter Tron Datacommunicatie in Spijkenisse had met het eerder overgenomen bedrijf Tornado reeds een belangrijke positie op de Europese modem-markt ingenomen. Met de overname van Bausch wordt deze positie verder versterkt. Daarnaast zijn de kennis en ervaring van Bausch op het gebied van elektronisch transactieverkeer voor Simac van belang.
Simac is voornamelijk in de Benelux en Duitsland actief op het gebied van informatie- en communicatietechnologie en industriële elektronica. Het bedrijf sloot 1997 af met een omzet van circa 500 miljoen gulden. Op 5 maart publiceert Simac haar definitieve resultaten. Momenteel heeft Simac 1.300 medewerkers in dienst. Voor 1998 verwacht Bausch een omzet van circa 10 miljoen gulden en een positieve bijdrage aan het Simac-bedrijfsresultaat. De overname wordt in contanten betaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.