Twee ziekenhuizen starten met Sterrekind

De eerste Nederlandse kinderziekenhuizen hebben gisteren Sterrekind in gebruik genomen. Dit project beoogt kinderen in revalidatiecentra en ziekenhuizen uit hun isolement te halen via multimedia-werkstations.

Hoofdsponsors van het project zijn Nuts Verzekeringen en de IT-bedrijven Compaq en Microsoft. Daarnaast dragen Bakkenist Management, Simac en Lost Boys Interactive bij in de opbouw en het onderhoud van het Sterrekind-netwerk. Binnen een aantal jaren moet Sterrekind, geïnspireerd door het Amerikaanse 'Starbright', alle grotere medische kindercentra in Nederland omvatten.
Het project start in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en het Emma Kinderziekenhuis in de hoofdstad. De kinderen kunnen via camera's met elkaar communiceren binnen de muren van het ziekenhuis, met hun familie thuis en met patiëntjes in andere ziekenhuizen. Daartoe is tussen de twee ziekenhuizen een Isdn-verbinding aangelegd.
Prof. Hans Büller, hoofd van de afdeling Kindergeneeskunde van het Sophia, noemt Sterrekind "een mooi huwelijk tussen de ziekenhuiswereld en de informatietechnologie". Naast communicatie in beeld en geluid staan de kinderen op hun Sterrekind-station spelletjes, educatieve software en een speciaal gemaakte driedimensionale wereld ter beschikking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.