Baan deelt software op in BaanERP

De nieuwe versie van Baans bedrijfssoftware, die in juni van dit jaar uitkomt, zal niet Baan V maar BaanERP heten. Dit pakket zal opgedeeld zijn in uiteenlopende componenten, gebaseerd op Baans Extended Middleware Architecture, die in november 1997 al werd gepresenteerd.

Met de nieuwe op componenten gebaseerde BaanSeries zal het overgaan naar een nieuwere versie eenvoudiger worden, omdat dit proces nu gefaseerd kan plaatsvinden in plaats van de nu gebruikelijke 'big bang'-implementatie. "Baan erkent hiermee dat een ERP-systeem geen groot op zichzelf staand pakket meer is", aldus een analist van de Hurwitz Group.
Met de nieuwe aanpak pakt Baan het aspect vanfootprints in de erp-markt bij de kop. "De belangrijkste uitdaging voor Baan is om coherente in plaats van gefragmenteerde footprints te ontwikkelen, die voor zoveel mogelijk klanten bruikbaar zijn", aldus de analist. "Baan verhoogt de verwachtingen in de markt met zijn plannen. Nu moeten ze nog leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.