Vrije val dreigt voor Intel

De resultaten van Intel in het eerste kwartaal van 1998 dreigen zwaar tegen te vallen. De chipfabrikant waarschuwt dat als gevolg van afnemende PC-verkoop in de wereld de omzet 10 procent lager zal liggen dan de omzet van 6,5 miljard dollar van het vierde kwartaal van 1997.

Oorspronkelijk stelde het bedrijf de prognose dat de opbrengsten gelijk zouden zijn aan die van het slotkwartaal van vorig jaar. Het slechte nieuws veroorzaakte een schok in de beurswereld, waarbij talloze IT-fondsen in waarde kelderden.
Volgens analisten is de teruglopende PC-verkoop te wijten aan een afnemende vraag naar snelle PC's. Daarvoor zou nog niet voldoende goede software aanwezig zijn. Voor Intel betekent dat minder inkomsten uit de verkoop van zijn snelle Pentium II-chips. De marges op die chips zijn veel hoger dan die op de 'oude' MMX-chips. Daarnaast verkoopt de chipfabrikant minder chips. Naar verwachting zullen in het eerste kwartaal 21 miljoen stuks worden verkocht, twee- tot 2,5 miljoen minder dan geraamd. Het concern dreigt de boot te missen aan de onderkant van de markt, waar concurrenten als AMD en Cyrix succes boeken als leverancier van goedkope processoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.