Britse overheid wil eigen Silicon Valley

De regering van Groot-Brittannië wil een Enterprise Support Fund van 150 miljoen pond opzetten voor de IT-industrie. Dit plan ontvouwt de overheid in een gisteren onthuld witboek. Het fonds wordt opgezet in samenwerking met de privé-sector. Het zal investeringen doen in jonge technologiebedrijven.

De regering bespreekt dit plan nu met zes financiële instituten: Lloyds Bank, Natwest, Bank of Scotland, Royal Bank of Scotland, European Investment Bank en European Investment Fund. Andere financieringsmogelijkheden worden nog onderzocht. Mogelijk komt het belastingstelsel hiervoor in aanmerking, aldus de Britse overheid.
Het witboek is opgesteld door het Britse ministerie van Handel en Industrie (DTI) en volgt op een deze week gepubliceerd rapport van professor Michael Porter van de Harvard Business School. In dat document plaatst de hoogleraar Groot-Brittannië als vijftiende van in totaal achttien landen in een ranglijst die de mate van IT-innovatie meet.
DTI-staatssecretaris Peter Mandelson stelt een 'nieuwe industriële strategie' voor en roept IT-bedrijven op nieuwe technologische terreinen te verkennen of bestaande technologieën te verbeteren. Mandelson komt nog met concrete plannen om het gebruik van elektronische commercie te bevorderen en om IT-groepen aan te moedigen meer te investeren in onderzoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.