Uitvoering ict-plannen Ritzen te traag

De vertraging in de uitvoering van de ict-plannen van Ritzen brengt de bijscholing van de docenten in gevaar, aldus Bert Zweers van de Vereniging van Schoolleiders.

Volgens Zweers heeft het procesmanagement toegezegd dat de aanbesteding op 1 april is afgerond. "Dat is laat, heel laat." Het ministerie zou de leveranciers van de hardware en het netwerk in februari bekendmaken. Deze limiet is inmiddels overschreden. "Als de minister in het onderwijs iets wil ondernemen, moet het bij de aanvang van het nieuwe schooljaar van start gaan. De leraren moeten voor de invoering worden bijgeschoold en vertrouwd raken met de computer", meent Zweers.
Om de docenten voldoende te kunnen trainen, is verdere vertraging uit den boze. "De scholing die ik op het Dollard college wil geven, neemt minstens veertig studie-uren in beslag. Dat is een hele klus voor de leraren." De docent vreest bovendien dat het ministerie teveel scholing eist van de leraren. "Ik vind dat de docenten bij aanvang van het nieuwe schooljaar in ieder geval over basiskennis moeten beschikken. De rest komt later wel."
De voorhoedescholen weten nog niet bij welke leverancier ze de computers kunnen afnemen. Tevens zijn de bedragen per leerling onbekend. "Ik ga ervan uit dat het richtbedrag van driehonderd gulden per leerling nog steeds staat", aldus Zweers. Ook voor de leveranciers is de vertraging vervelend. Wegens de door de minister afgedwongen radiostilte willen de ondernemingen weinig kwijt, uit angst hun positie te schaden. "Als nog meer vertraging optreedt, is een aantal producten misschien al niet meer leverbaar", zegt verkoopmanager Jaap van der Veen van Apple.
Zweers benadrukt dat hij nog steeds enthousiast is over het project. "De ontwikkelingen werken wel teleurstellingen in de hand. Het is jammer dat het procesmanagement niet een eigen tijdschema kan vaststellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.