Managed hosting door True

Prijs surfen verschilt per universiteit

 

In de academische wereld bestaan grote verschillen in inbelvoorzieningen voor studenten. Dat concludeert Stichting Surf in zijn tijdschrift Cahier.

Volgens de samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs op het gebied van ict en netwerkdiensten zit er weinig systeem in de tarieven die universiteiten hanteren voor Internet-gebruik.
Voor onbeperkt surfen op het net betalen Groningse studenten nog niet een derde van wat hun Utrechtse collega's kwijt zijn. Sommige commerciële providers zijn vaak voordeliger dan de Utrechtse universiteit. De Twentse studenten hebben de grootste mogelijkheden. Voor vijftien gulden per maand hebben ze op hun kamer rechtstreeks toegang tot een gratis postbus en Internet, concludeert Surf. Bovendien kunnen ze eindeloos surfen zonder telefoonkosten. Op sommige Leidse faculteiten daarentegen betalen studenten vijftig gulden voor een mailbox en modemverbinding. Daarnaast moeten ze 225 gulden aan huur betalen en de telefoontikken vergoeden.
Surf concludeert dat het leeuwendeel van de universiteiten wel gratis toegang tot e-mail als een normale voorziening ziet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/214505). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×