Prijs surfen verschilt per universiteit

In de academische wereld bestaan grote verschillen in inbelvoorzieningen voor studenten. Dat concludeert Stichting Surf in zijn tijdschrift Cahier.

Volgens de samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs op het gebied van ict en netwerkdiensten zit er weinig systeem in de tarieven die universiteiten hanteren voor Internet-gebruik.
Voor onbeperkt surfen op het net betalen Groningse studenten nog niet een derde van wat hun Utrechtse collega's kwijt zijn. Sommige commerciële providers zijn vaak voordeliger dan de Utrechtse universiteit. De Twentse studenten hebben de grootste mogelijkheden. Voor vijftien gulden per maand hebben ze op hun kamer rechtstreeks toegang tot een gratis postbus en Internet, concludeert Surf. Bovendien kunnen ze eindeloos surfen zonder telefoonkosten. Op sommige Leidse faculteiten daarentegen betalen studenten vijftig gulden voor een mailbox en modemverbinding. Daarnaast moeten ze 225 gulden aan huur betalen en de telefoontikken vergoeden.
Surf concludeert dat het leeuwendeel van de universiteiten wel gratis toegang tot e-mail als een normale voorziening ziet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.