Concurrentie Sun NC in onderwijsproject

Neoware Systems heeft zich bij Sara (Stichting Academisch Rekencentrum Amsterdam) gemeld voor het computerproject in het Amsterdams onderwijs (Ciao). Dit jaar gaan zes nieuwe scholen aan het project deelnemen. Er zijn meerdere kandidaatleveranciers voor de apparatuur, waaronder Sun en Neoware.

Op dit moment werken zes Amsterdamse scholen met de NC's van Sun. Het gebruik van deze netwerkcomputers brengt problemen met zich mee, zoals traagheid en vastlopers, zoalsComputable eerder meldde. Bovendien is weinig educatieve software in Java beschikbaar. Binnenkort evalueert Sara, die het beheer en onderhoud in handen heeft, het project. Ook zal het een keuze voor een kandidaat maken. Sun had zich al aangemeld; vorige week voerde Neoware besprekingen met Sara.
President Edward Callahan: "Netwerkcomputers vormen een ideologie. Daartegenover staat de Windows-Intel omgeving. Geen van beiden representeren ze de werkelijke wereld. Wij creëren een platform dat toegang biedt tot Windows-applicaties, maar ook tot Java-applicaties en alles wat daartussen zit." Het grote verschil met de concurrenten is volgens Callahan dat Neoware zich aanpast aan nieuwe technologieën. "Concurrenten passen de technieken aan hen aan."
Joke Dorrepaal van Sara heeft een positieve indruk van Neoware. "Hun visie op netwerkcomputing spreekt me wel aan." Sara heeft de producten van de Amerikaanse kandidaat getest. "De resultaten waren goed, al zijn er nog wel een paar probleempjes op te lossen", aldus Dorrepaal. Sara heeft nog geen besluit genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.