Managed hosting door True

PTT verbaasd over handelwijze Opta

 

PTT Telecom reageert verbaasd op de berichten dat de Opta de onderneming verbiedt bepaalde kortingsregelingen te hanteren. "We zijn overvallen door de media. We moeten hierover nog met de Opta spreken", zegt woordvoerder Marcel van der Haas.

PTT Telecom ontving vrijdag een brief van de Opta, waarin de regulator van de telecommarkt aangaf op korte termijn over de kortingsregelingen voor de grote bedrijven te willen spreken. Volgens PTT is er nog geen uitnodiging ontvangen. "Dit is een vreemde situatie. De Opta presenteert een discussiepunt als een besluit."
De Opta liet in een persbericht weten dat PTT Telecom de regelingen Coutryline, CPO en Termijnopties voor 1 augustus 1998 moet beëindigen. Volgens de regulator is gebleken dat deze regelingen niet op de gemaakte kosten zijn gebaseerd. PTT Telecom wacht voorlopig op het gesprek en onderneemt vooralsnog niets.
De Opta vindt eveneens dat PTT Telecom ten minste één op kosten gebaseerd tariefpakket moet aanbieden. Dit kan leiden tot een hoger abonnementstarief en lagere gesprekskosten. De onafhankelijke regulator van de telecommarkt geeft dit aan in een vandaag verschenen consultatiedocument. "Ook dit is een voorbarige conclusie", meent Van der Haas. PTT Telecom voelt niets voor het Opta-voorstel, omdat de abonnementstarieven volgens de onderneming dan met tien gulden zullen stijgen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/214513). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×