Kritiek Internetproviders op telecomwet

De branchevereniging voor Internetproviders (Nlip) vindt dat delen van de nieuwe Telecommunicatiewet niet geschikt zijn voor Internetgebruik. Dit schrijft de vereniging in een brief aan de Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat.

Deze commissie zal binnenkort het wetsvoorstel behandelen. Als voorbeeld noemt de vereniging in het wetsontwerp centrale begrippen als 'interconnectie', 'nummerplan' en 'bevoegd aftappen'. Deze termen hebben volgens de Nlip in de telecomwereld een heel andere strekking dan in de Internetwereld.
De branche-organisatie stelt voor om het hoofdstuk over bevoegd aftappen niet aan te nemen voor de Internetdiensten. Volgens de Nlip moeten alle artikelen over het aftappen van Internetverkeer dermate worden geherformuleerd dat het vaststellen van deze regels nog niet mogelijk is. De vereniging vindt dat er te weinig aandacht is voor de nadelige gevolgen van de wettelijke verplichtingen voor de ondernemingen.
De Nlip pleit voor uitbreiding van de taken van de Opta. Tot slot juicht de organisatie het strafbaarstellen vanmailbombs enspam zeer toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.