Inhoud-beheer bedwingt informatiestroom

Om te voorkomen dat organisaties bedolven raken onder de enorme hoeveelheid informatie die op hen afkomt, stort Jacobs Software uit Almere zich op diensten voor 'inhoud-beheer', een nieuwe vorm van elektronische dienstverlening op het gebied van informatievoorziening.

Jacobs Software zegt zich als eerste in Nederland onder die noemer bezig te houden met het distribueren en beheren van elektronische informatie. Het bedrijf ziet brood in zo'n dienst omdat het uitwisselen van elektronische informatie een enorme vlucht heeft genomen. Daarmee is ook het gevaar van een teveel aan informatie ontstaan.
Digitale informatie wordt op zoveel verschillende manieren aangeboden dat het overzicht vaak zoek raakt. Het kanaliseren en stroomlijnen van zowel interne als externe elektronische informatie, via ondermeer Internet, e-mail en CD-rom, vormt een enorme opgave.
Jacobs heeft een 'Content Management'-programma opgezet dat inventarisatie van en advies over de informatiestromen en -bronnen omvat. Verder wordt technische ondersteuning geboden bij integratie van interne en externe informatiebronnen. Ook helpt men bij het toegankelijk maken en distribueren van externe informatiebronnen.
Doel is alle informatiebronnen te integreren. Als software wordt Lotes Notes/Domino gebruikt. Met deze groupware wordt de informatie geordend en gerangschikt en de presentatie verbetert. Het eindresultaat moet een efficiënte informatiestroom en doeltreffend gemeenschappelijk gebruik van elektronische informatie zijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.