Price ziet af van belang in Origin

Price Waterhouse neemt geen minderheidsbelang in Origin. Het accountantskantoor besloot de onderhandelingen met moedermaatschappij Philips, die al vanaf vorig jaar oktober liepen, af te kappen.

Beide bedrijven laten zich niet uit over de reden voor het stopzetten van de onderhandelingen. Het afketsen van de besprekingen heeft geen gevolgen voor het reeds lopend strategische samenwerkingsverband tussen Origin en Price.
Al tijden circuleren er geruchten dat Philips af wil van zijn automatiseringsdochter, maar geen overnamekandidaten kan vinden. In accountantskantoor Price Waterhouse dacht het elektronicaconcern eindelijk een geschikte huwelijkspartner gevonden te hebben. Een geschikt scenario had kunnen zijn dat Price een belang van 25 procent zou nemen, gevolgd door een totale overname bij wederzijds welbevinden. De transactie zou oorspronkelijk eind december worden afgerond. Toen het groene licht uitbleef, staken de geruchten de kop op dat Price de prijs voor de aandelen te hoog vond.
Inmiddels is de nieuwe topman van Origin bekendgemaakt. De 46-jarige Amerikaan Robert Pickering is bereid gevonden de plaats in te nemen van Tom Butler, die in augustus vorig jaar vertrok. Pickering komt van de Amerikaanse IT-dienstverlener BSG Alliance/IT. Daarvoor zat hij in het management van Continental Airlines en Price Waterhouse. Hij zal ervoor moeten zorgen dat Origin structureel een substantiële winst gaat boeken. Hoewel het automatiseringsbedrijf een miljardenomzet kent - vorig jaar steeg deze met ruim 20 procent tot ongeveer 3,5 miljard - zijn de winstresultaten niet bepaald rendabel te noemen. In 1996 leed Origin een verlies van 108 miljoen. Vorig jaar realiseerde het een bescheiden winst, maar hoe groot is niet bekend. De jaarresultaten van Origin worden niet meer openbaar gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.