Baan neemt Coda over

Baan neemt de Coda Group over. De verkoop geschiedt via een aandelenruil ter waarde van bijna 87 miljoen dollar. Baan ruilt 1,9 miljoen aandelen tegen alle uitstaande stukken van Coda. Naar verwachting zal de transactie voor 30 juni afgerond zijn.

Het Engelse Coda levert financiële software voor ondermeer accountants en banken. Het afgelopen boekjaar leed Coda een verlies van twee miljoen dollar tegen een omzet van 41 miljoen. Voor dit jaar verwacht men weer een kleine winst. Bij Coda werken 450 mensen, van wie zestig in Nederland.
Met de acquisitie wil Baan toegang krijgen tot de financiële wereld. Volgens financieel directeur Klaas Wagenaar kan de Coda-software - gecombineerd met de software van partners, zoals de budget- en planningsproducten van Hyperion en de personeelsmanagementsystemen van Meta4 - hier de concurrentie aan met de systemen van SAP, Peoplesoft en Oracle. Daarnaast zegt hij dat met de gespecialiseerde kennis van de Coda-medewerkers de financiële component in Baan Series, de nieuwe versie van Baans bedrijfssoftware, verder ontwikkeld kan worden. Voorts vertelde Wagenaar dat Europa de komende jaren een interessant afzetgebied wordt voor erp-leveranciers. Met de inlijving van Coda krijgt zijn bedrijf de beschikking over sterke distributiekanalen in Groot-Brittannië en Frankrijk. Baan op zijn beurt biedt Coda de goede kanalen aan in de Verenigde Staten die het nodig heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.