Netscape's Nederlandse Suitespot-klanten

Netscape heeft in Nederland al twintig grotere klanten gevonden die zijn serversoftware gaan gebruiken voor de bouw van intranet- en extranet-toepassingen. Het gaat hier om klanten die voor meer dan honderdduizend dollar aan serversoftware hebben besteld.

Dit maakte René Zwezerijn, managing director Netscape Benelux, bekend tijdens de presentatie van de Netscape-strategie en de plannen voor 1998.
Tot de belangrijke 'design wins' in Nederland behoren Hollandse Signaal, Philips Medical en Shell International. De bedrijfssoftware die zij gaan gebruiken, kenmerkt zich door open standaarden. World Access Planet Internet is één van de organisaties die haar intranet- en extranet-diensten op Netscape-software heeft gebaseerd.
Onlangs kondigde Netscape de nieuwe Suitespot 3.5 serversoftware aan voor organisaties die grootschalige intranetten en de wereldomspannende extranetten willen bouwen. Deze software stelt bedrijven in staat de 'automatiseringsdeuren' van hun intranetten open te zetten voor extranetten, zonder dat dit te veel (beveiligings)problemen oplevert. Centraal staat de ldap-directory, die informatie bevat over alles wat zich in het netwerk bevindt, zoals de voorkeursinstellingen van de PC-gebruikers.
Zwezerijn verwacht veel van de Commerce Xpert-software die Netscape heeft verworven met de overname van Kiva. Deze middleware stelt edi-systemen open voor niet-edi-gebruikers. Leveranciers en afnemers die niet in edi willen investeren, kunnen zo zaken doen. De Excel-spreadsheets die deze organisaties sturen, zijn te vertalen in edi-berichten en te verwerken in systemen voor voorraadbeheer.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.