AWT wil campagne voor IT-opleidingen

Bedrijven moeten meehelpen om het opleidingenaanbod te versterken. Dat schrijft de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) aan de ministers van Economische Zaken en Onderwijs in zijn advies over tekorten aan informatici.

Volgens AWT kunnen de onderwijsinstellingen onmogelijk op eigen houtje goed inspelen op de snel stijgende en veranderende vraag naar informatici. De steun van het bedrijfsleven is dan ook onontbeerlijk, meent het adviserend orgaan. Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven kan bijdragen aan een oplossing.
De AWT pleit tevens voor een publiekscampagne die de mogelijkheden van een IT-opleiding onder de aandacht brengt. Deze campagne moet meer mensen naar de schoolbanken lokken.
Op dit moment leveren de opleidingen nog niet de helft af van de mensen die nodig zijn, zo rekent AWT voor. Aangezien bedrijven in toenemende mate afhankelijk zijn van informatietechnologie, zal het tekort aan automatiseerders de economie grote schade berokkenen. De behoefte aan informatici stijgt nog steeds. Vandaar dat AWT adviseert drastisch acties te ondernemen om voldoende mensen op te leiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.