Zwols Internet-experiment breidt uit

Het pilotproject Basisscholen Zwolle loopt minimaal nog een jaar. Tevens sluiten meer scholen in Overijssel zich aan. Aangezien dit een voorbeeld is voor de ict-plannen van minister Ritzen volgt de overheid de ontwikkelingen op de voet.

Vorig jaar startte PTT Telecom het project in Zwolle. 39 Scholen krijgen de mogelijkheid om Internet te gebruiken in het onderwijs. De proef is een samenwerking tussen ondermeer het telecombedrijf, de gemeente Zwolle, enkele opleidingsinstituten, Roccade voor de technische ondersteuning, IBM voor de computers en netwerken, uitgeverijen en Internet-aanbieder World Access. Deze marktpartijen blijven bij het project betrokken.
Doel is leraren en leerlingen te trainen in Internet-gebruik. Ook wordt de nieuwe Adsl-techniek voor snel Internet toegepast. Vorige week presenteerde PTT Telecom de eerste resultaten. Dagelijks blijken gemiddeld dertig scholen te zijn ingelogd. In vijf maanden telde PTT 450 duizend hits. Manager Bert van Dam van PTT Telecom: "Het is uiteindelijk de bedoeling dat we het project gaan uitrollen over heel Nederland. Dit jaar komt de regio rond Zwolle al aan de beurt. Eind 1998 moeten in totaal tweehonderd scholen deelnemen."
De politiek en andere betrokkenen bij de Ritzens plannen om ict in het onderwijs te integreren, volgen de ontwikkelingen in Overijssel met argusogen. Bij de uitvoering van de plannen zullen de Zwolse ervaringen een grote rol spelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.