Philips combineert televisie en PC

Philips is van plan steeds meer en sneller producten met PC-functionaliteit uit te brengen. Veel producten gaan sterk lijken op PC's. Ze krijgen extra functies, bijvoorbeeld voor Internet-toegang. De toegevoegde functionaliteit kan liggen op het terrein van amusement, communicatie en productiviteit.

Het is niet de bedoeling rechtstreeks de concurrentieslag met PC-fabrikanten aan te gaan. De komst van de gedoodverfde opvolger van Cor Boonstra, Roel Pieper, verandert dat niet. Philips vindt de marges in de PC-industrie te laag om er nog in te stappen. Douglas Dunn, topman van Philips Consumer Electronics: "Dat betekent niet dat we geen rol spelen in de PC-industrie. We maken producten die ongeveer 40 procent van de prijs van een PC beslaan. We richten ons in de toekomst echter op dedisplay. Daar ligt het zwaartepunt van onze strategie." Philips zal volgens Dunn applicaties en functionaliteit toevoegen aan de televisie, terwijl de complexiteit wordt geminimaliseerd.
Philips toont tijdens de komende Cebit te Hannover de eerste serie 'convergentie-producten': elektronica met zowel televisie- als PC-functionaliteit. Nieuw voor de Europese markt zijn de web-tv, voor Internet-toegang via de televisie, en de DVX 8000, een prijzig 'multimedia-thuistheater'. Beide producten waren al te koop in de VS, maar zijn nu aangepast voor Europa.
Philips presenteerde vorige week een voorproefje op de Cebit. Het gaat agressiever opereren. De reclame- en promotie-uitgaven stijgen fors. Eind dit jaar start in de VS en het Verenigd Koninkrijk digitale televisie. Philips heeft al meer dan tien jaar onderzoek gedaan naar digitale- en hoge definitie-televisie (dtv en hdtv). In diverse Europese landen staan plannen voor Internet-televisie op stapel. In sommige landen zal worden samengewerkt met WebTV Networks, dat door Microsoft is opgekocht. Elders wil Philips samenwerken met Internet-serviceproviders. De eerste introducties moeten komend najaar plaatsvinden. Verder probeert het concern de reeds overbezette markt voor videovergaderen te betreden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.