EZ vergeet starters in Noord, Oost, Zuid

Noord- en Zuidoost-Nederland blijven voorlopig verstoken van Twinning Centers voor startende IT-ondernemers. Het adviesbureau Booz, Allen & Hamilton blijkt geen rekening te hebben gehouden met de regionale spreiding.

Minister Wijers van Economische Zaken moet dit toegeven na kritiek vanuit de Tweede Kamer. De kamerfractie van de VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan de bewindsman. De VVD vindt dat ondernemers uit de drie Noordelijke provincies en Limburg wel erg ver moeten reizen voor een dergelijk centrum.
Wijers wil jonge IT-ondernemingen ondersteunen door deze zowel professionele begeleiding als financiering aan te bieden. Centraal daarbij staat 'twinning': het bevorderen van een strategische relatie met de leidende technologiemarkten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ict).
Booz, Allen & Hamilton heeft een lijst opgesteld van zes locaties waar het best een Twinning Center gevestigd kan worden. Gekozen is voor Amsterdam, Delft, Eindhoven, Enschede, Hilversum en Utrecht. Deze centra moeten startende IT-bedrijven huisvesting en begeleiding bieden.
Een criterium voor de keuze van locaties was de nabijheid van een vooraanstaande universiteit of hogeschool. Deze vormen een bron van talentvolle ondernemers en kunnen dienen als kennisleverancier in de vorm van stagiaires en mogelijkheden voor uitbesteding van onderzoek. Daarnaast woog de nabijheid van grote bedrijven op ict-gebied mee. Die kunnen dienen als bron van startendespin-offs onder leiding van meer ervaren ondernemers. Ook kunnen ze de mentoren leveren voor starters in Twinning Centers. Tenslotte is gekeken naar de nabijheid van eenscience park. Ondernemingen kunnen zich daar vestigen nadat ze het Twinning Center hebben verlaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.