Tulip wil opnieuw Commodore kopen

Tulip wil opnieuw de merknaam Commodore kopen. Het bedrijf biedt aandeelhouders één dollar per aandeel. Het bedrijf kocht in 1997 ook al de merknaam Commodore en verkocht deze in 2004.

Tulip Computers heeft bekend gemaakt dat het weer in het bezit wil komen van de merknaam Commodore en daaraan gekoppelde producten. Tulip wil 1 dollar per aandeel betalen voor Commodore. De totale prijs komt dan op 81 miljoen dollar (57,5 miljoen euro).

Tulip had tot 2004 de merknaam Commodore in handen, maar verkocht deze uiteindelijk voor 24 miljoen euro aan Yeahronimo Media Ventures. Tulip vindt echter dat er bij Commodore sinds die tijd veel veranderd is, omdat het bedrijf er een aantal interessante activiteiten bij gekregen heeft. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen de Financiële Telegraaf. Commodore verkoopt naast computers ook draagbare mediaspelers en online muziek en spellen. In maart van dit jaar kondigde Commodore een serie high-end game-pc's aan.

Tulip wil de overname met eigen aandelen financieren. De directie van Tulip heeft al inzage in de boeken van Commodore. Toch zegt Commodore ook de mogelijkheid open te willen houden om in zee te gaan met een andere overnamekandidaat.

Commodore is vooral bekend van de Commodore 64, een spelcomputer. In 1993 ging het bedrijf failliet door hoge schulden. Tulip kocht in 1997 de merknaam van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

cd c=64 was GEEN spelcomputer .. De killer application waren misschien de games.. Het werd verkocht als microcomputer en je kon er basic mee leren.. en bewerkingen mee doen op data.. zakelijk gebruik was zeker ook een scope!

heh Idem..een C64 heeft in 2002 zelfs enige tijd gefunctioneerd als webserver & online audio streaming server ;) http://www.dunkels.com/adam/tfe/ tegenwoordig niet meer online, maar kreeg toen veel publiciteit ;)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-27T11:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.