'Gehandicapten zeer geschikt voor IT'

Lichamelijk gehandicapten zijn volgens Evert van Zanten, directeur van IT Watch in Wilp, de ideale werknemers voor dienstverlenende functies binnen de IT-branche.

"Arbeidsgehandicapten zijn vaak extra gemotiveerd", aldus Van Zanten. "In de IT-branche worden service-achtige functies vaak gezien als opstapplaatsen. Niet-gehandicapten in die functies zitten vaak met hun gedachten al bij hun volgende carrièrestap. Dat is een probleem in de hele branche. Arbeidsgehandicapten zijn er vaak meer op gebrand hun werk vandaag goed te doen." Wat niet wil zeggen dat ze minder ambities hebben. "Ze zijn gemotiveerder met hun werk bezig en blijven daarom langer op hun plek zitten. Dat maakt ze waardevol."
IT-Watch wil vanaf juli dit jaarremote IT-service, systeembeheer op afstand via telefoonlijnen, leveren. Van Zanten denkt daarvoor goed de extra gemotiveerde gehandicapten te kunnen inzetten. De praktijk vanremote IT-service stelt minder eisen aan de mobiliteit van de beheerder dan traditionele methoden als detachering.
Volgens Van Zanten zijn veel werkgevers ondanks de krappe arbeidsmarkt nog steeds huiverig om arbeidsgehandicapte IT'ers in dienst te nemen. Ze tonen wel interesse, maar uiteindelijk blijkt de kandidaat toch net niet te voldoen aan de eisen. Deze IT'ers vinden ooit wel werk, maar de houding van werkgevers kan toch een bron van frustratie zijn. Dat geldt volgens Van Zanten ook voor sommige opleiders, die cursisten de kansen te optimistisch voorspiegelen.
Als de nieuweremote IT-service van IT Watch operationeel is, denkt Van Zanten behoefte te hebben aan Windows NT-, Unix- en Novell-specialisten. "Het maakt ons niet uit of iemand gehandicapt is of niet. We selecteren op talent, servicegerichtheid, vaardigheden en motivatie. Het is niet zo dat op dit moment 80 procent van onze medewerkers gehandicapt is. Van de 25 medewerkers vallen er twee in die categorie. Maar als het aan mij ligt, mag een belangrijk deel van de mensen die we de komende tijd aannemen gehandicapt zijn. Als ze maar de kwaliteiten hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.