Videotex koopt Trefpunt-abonnees Rabo

Vorige week vrijdag stuurde Internet-aanbieder Trefpunt aan zijn abonnees een e-mailtje met de mededeling dat het de zogenoemde access overdoet aan Videotex Nederland.

Videotex is een dochter van PTT Telecom die ook Nederlands grootste Internet-aanbieder World Access/Planet Internet onder zijn hoede heeft. De overname kwam niet geheel onverwacht: in een Internet-nieuwsgroep is daarover al gespeculeerd.
Zaken als toegang bieden tot Internet, abonnementenadministratie en helpdesk gaan naar Videotex Nederland. Het merk Trefpunt blijft bestaan. Eigenaar van Trefpunt is nog Rabobank Nederland. De naam Trefpunt blijft behouden. Rabo zal bovendien de verschillende regionale Trefpunt-websites blijven onderhouden.
Trefpunt heeft volgens eigen opgave meer dan dertigduizend abonnees. Met dat aantal en de bestaande WA/PI-abonnees samen komt World Access/Planet Internet nu tot 180 duizend abonnees. Daarmee is het de grootste in Nederland; World Online staat nu op de tweede plaats.
De Postbank volgt een tegengestelde route aan de Rabobank. De Postbank besloot onlangs zijn twintigduizend abonnees weg te halen bij Videotex Nederland en onder te brengen bij een eigen Internet-provider.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.