Manpower en Hogeschool leiden samen op

De Hogeschool Amsterdam en uitzendorganisatie Manpower breiden hun samenwerking uit. Onlangs is de tweede lichting cursisten begonnen aan de gezamenlijke opleiding Bedrijfskundige Informatica.

In augustus starten opnieuw vijftig studenten. De Hogeschool en Manpower zijn tevreden over de samenwerking die eind vorig jaar gestart is. Manpower werft de cursisten en de Hogeschool verzorgt de opleiding. De deelnemers combineren vier dagen werken in een IT-bedrijf met de studie aan de Hogeschool. De opleiding duurt vier jaar, maar snelle studenten kunnen hun diploma in drie jaar halen. "De enorme vraag naar automatiseringspersoneel schreeuwt om creatieve oplossingen", zegt Annette de Jong van Manpower.
Volgens directeur Willy Egberink van de deeltijdopleidingen aan de Hogeschool heeft 95 procent van de normale deeltijdstudent al werk. De vele vacatures binnen de IT-branche zijn met deze groep niet te vullen. Dit initiatief moet deze lacune vullen. Egberink prijst de combinatie van werken en leren en noemt het niveau van de deelnemende studenten hoog. "Ze zijn gemotiveerd en kritisch." De Jong bevestigt dit. "De eisen die wij aan de kandidaten stellen zijn pittig. Het uitvalpercentage is dan ook laag." De contacten tussen de docenten en het bedrijfsleven verbeteren door deze opleiding sterk. "Wij dagen de ondernemingen uit om gastcolleges te geven", aldus Egberink.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.